Cum sa scapi de mirosurile frigiderului

Rangul mirosului frigiderului ia multe forme. S-ar putea să emană de pe lapte de lapte pe care nu l-ai aruncat înainte de a pleca în vacanță sau în niște ouă spirtoase ascunse. Ai uitat vreodată un cartof la fundul coșului de legume? Mai rău decât îți poți imagina. Unele mirosuri sunt mai ofensatoare decât altele, desigur, dar niciodată nu este o idee bună să le lași să persiste pentru că pot pătrunde în fiecare centimetru al frigiderului până la mașini și pot fi greu de îndepărtat.

Dar, cu puțină răbdare și perseverență, puteți stinge mizeria. Iată un ghid pas cu pas din Rapoartele privind consumatorii.

Pasul 1: Luați totul

Chiar dacă ați identificat elementul care vă ofensează, trebuie să goliți întregul conținut al frigiderului și congelatorului. Dacă aveți un al doilea frigider, stasile pot fi perisabile acolo. Dacă mirosul este rezultatul unei întreruperi a alimentării cu energie electrică , nu pierdeți șanse de a vă agăța de alimente care ar putea fi stricate. Un frigider va păstra alimentele la temperaturi sigure, timp de aproximativ 4 ore, dacă este lăsat nedeschis, potrivit serviciilor de securitate alimentară și de inspecție ale USDA  .

Pasul 2: Containerele și rafturile pentru spălarea mâinilor

Scoateți rafturile, coșurile, sertarele, tăvile de gheață și orice alte componente pierdute și spălați-le în chiuvetă cu apă fierbinte și săpun. Pentru mirosurile deosebit de largi ale frigiderului, amestecați o soluție de dezinfectare cu 1 linguriță de clor lichid pentru un cilindru de apă și o folosiți pentru a șterge containerele și rafturile; apoi clătiți cu apă curată și uscați la aer.

Pasul 3: Deodorizați interiorul

Acum sunteți gata să spălați interiorul frigiderului. Pentru aceasta, experții noștri recomandă o soluție de 1 cup de bicarbonat de sodiu per galon de apă. Ștergeți interiorul cu un burete înmuiat în soluție. Pentru mâncarea caked-on, înmuiați un burete umed direct în praf de copt și aplicați un grăsime mică. Stați departe de curățare și tampoane abrazive, care pot zgâria interiorul frigiderului.

Pasul 4: Aerisiți-l

Iată locul în care vine piesa de răbdare. Pentru rezultate optime, trebuie să deconectați frigiderul, să lăsați ușa deschisă și să o aerisiți timp de cel puțin o zi. Dacă mirosul frigiderului persistă, ștergeți din nou interiorul cu soluția de bicarbonat de copt și aerisiți-l pentru o altă zi.

Sfat: pentru a introduce un miros plăcut, puteți pune niște bile de bumbac îmbibate cu vanilie în interiorul frigiderului și congelatorului și le închideți acolo câteva ore înainte de repopulare.

Pasul 5: Curățați evaporatorul

Dacă există un funk durabil care nu va dispărea, există șanse ca mirosurile de frigider să fi străbătut bobina vaporizatorului, care produce aer rece pentru frigider și congelator. Bobina, împreună cu ventilatorul care distribuie aerul, sunt situate de obicei pe peretele din spate al congelatorului.

În videoclipul de mai sus, vă prezentăm cum să curățați evaporatorul de pe un frigider cu congelator superior. Începeți prin a scoate șuruburile care ancorează panoul. Apoi deconectați fișa pentru comenzile electronice și pentru gheață. Scoateți și spălați panoul. Utilizați o sticlă de pulverizare pentru a aplica apă caldă cu săpun la bobine, capturând scurgerea de apă murdară cu o cârpă veche; repetați procesul cu apă proaspătă pentru a clăti. Lăsați bobina să se usuce complet înainte de a înlocui panoul.

Acest loc de muncă este cu siguranță mai ușor pe un congelator de top, deoarece aveți destul spațiu de manevră. Dar ar trebui să aveți posibilitatea să accesați și să curățați evaporatorul de pe orice frigider; verificați manualul utilizatorului pentru instrucțiuni specifice.

Rețineți că dacă aveți un frigider nou cu evaporatoare duale , veți avea două seturi de bobine – unul pentru congelator și unul pentru frigider. Dar dacă mirosul este numai în compartimentul pentru alimente proaspete, va trebui să curățați numai bobina.

Acum, dacă nu puteți face pe cineva să decontamineze frigiderul dezgustător la locul de muncă.

Leave a Comment: