Cum să vă păstrați frigiderul

Procedurile simple de întreținere și curățare pot spori considerabil durata de viață și eficiența frigiderului. Aflați ce trebuie să faceți pentru a ține frigiderul să funcționeze bine acum și pentru anii următori.

Dificultate: Ușor

Timp necesar: 30 de minute sau mai puțin

De ce ai nevoie: 

 • Aspirator sau mătură
 • Universal curatator
 • Nivel
 • Cârpă de curățat

Iată cum:

 1. Curățați bobinele condensatorului. 
  Conductorii de condensatori praf provoacă un frigider să lucreze mai mult; ceea ce se traduce în facturi mai mari de energie și o speranță de viață mai scurtă pentru frigider – nu este bună. Pentru a împiedica acest lucru, folosiți un vid sau o mătură pentru a elimina praful acumulat din bobine la fiecare trei luni (o dată pe lună dacă aveți animale de companie). În funcție de modelul pe care îl dețineți, bobinele vor fi amplasate fie în spatele frigiderului, fie sub frigider. Pentru a accesa bobinele dedesubt, scoateți grătarul din partea din față a frigiderului. Pentru a accesa bobinele situate în spate, trageți unitatea afară din perete.
 1. Curățați orificiul de scurgere și tava de scurgere. 
  Cele mai multe frigidere se bazează pe o gaură de scurgere și o tigaie pentru a elimina condensul, deci este important ca acestea să funcționeze corect. Îndepărtați orice particule de alimente și depozite de minerale din orificiul de scurgere conform instrucțiunilor din manualul dvs. de utilizare. Apoi, curățați tava de scurgere.
 2. Verificați și curățați garniturile. 
  Garniturile de pe frigider și ușile de congelare sunt proiectate pentru a etanșa aerul rece și pentru a menține aerul cald – vital pentru eficiența frigiderului. Deci, este important să vă asigurați că sigiliul este la fel de puternic ca și cum ar trebui să fie. Priviți garniturile pentru a vedea dacă există pete care sunt crăpate sau deteriorate în alt mod. Apoi, închideți un banc de dolar în ușă și vedeți dacă îl puteți trage ușor (sigiliul ar trebui să creeze rezistență). Dacă oricare dintre încercări indică probleme, luați în considerare înlocuirea garniturii. Curățați garnitura cu un detergent universal și ștergeți-l.
 3. Schimbați filtrul de apă. 
  Are frigiderul dvs. un aparat de gheață sau un distribuitor de apă? Dacă da, probabil că are și un filtru de apă care trebuie schimbat regulat. Înlocuiți filtrul la fiecare șase luni sau conform recomandărilor din manualul de utilizare. Aveti nevoie de un mic stimulent pentru a face rost de un nou filtru? Apoi, ia în considerare acest lucru: apa tras printr-un filtru murdar este adesea mai murdar decât înainte de a fi filtrat. Yuck!
 4. Verificați nivelul. 
  Dacă frigiderul nu este la nivelul ușilor, este posibil ca ușile să nu se închidă singure sau să nu se poată etanșa la fel de bine cum ar trebui – o altă oportunitate pentru pierderea de energie. Verificați dacă frigiderul este în poziție verticală, plasând un nivel de dulgher deasupra unității. Apoi, dacă este necesar, ajustați picioarele (cu mâna sau cu o cheie) până când atingeți nivelul.

Sfaturi:

 1. Programați curățarea frigiderului în calendarul dvs. sau utilizați un serviciu de memento online pentru a vă asigura că țineți pasul cu întreținerea obișnuită
 2. Curățați garniturile cu oțet pentru a preveni creșterea mucegaiului
 3. Consultați manualul de utilizare al frigiderului pentru a vedea dacă există elemente suplimentare de întreținere recomandate pentru modelul pe care îl dețineți și pentru a obține numerele de piese de care aveți nevoie

Leave a Comment: