Frigiderul „ușii franceze” vs. Frigiderul side-by-side

Care sunt diferențele dintre un frigider ușa franceză și un  frigider răcoritor ? Ei bine, nu vă întrebați mai mult pe măsură ce ați ajuns la locul potrivit, deoarece vom examina cu atenție avantajele și dezavantajele celor două tipuri de frigidere.

Mulți consumatori vor depune mărturie cu privire la preferința lor în ceea ce privește o ușă franceză sau un frigider în paralel – și nici una dintre părți nu este în întregime greșită. Unele caracteristici ale fiecărei configurații sunt ideale pentru câteva și incomod pentru alții. De exemplu, mulți proprietari de frigidere side-by-side se plâng de un spațiu prea mic de congelare. În mod similar, unii proprietari francezi de uși frigorifice nu doresc să stocheze în mod vertical alimentele congelate, deoarece este dificil să se organizeze obiecte stivuite.

În cele ce urmează sunt cele mai comune diferențe dintre cele două tipuri de frigidere: bun, rău și urât.

Frigiderul francez al ușii față-în-față

Ușa franceză Unul langa altul
Cel mai mare volum de stocare verde-bifă red-x-icon
Loc de congelator Fund Partea stanga
Mai puțin spațiu folosit pentru mașină de gheață red-x-icon verde-bifă

Ce este un frigider pentru uși franceze?

Frigiderele uși franceze vin într-o varietate largă de configurații, însă se diferențiază de frigiderele laterale cu oa treia (și chiar a patra) ușă. Porțiunea de frigider a aparatului este situată pe primele două treimi ale frigiderului ca spațiu de răcire cu două uși (la fel ca o tradițională una lângă cealaltă), dar o treime din frigider include una sau două compartimentele de congelare în exterior.

Un frigider francez cu 3 uși și 4 uși are un compartiment de congelare în partea inferioară în loc de două. Frigiderele uși franceze sunt ideale pentru bucătării mai mari, care nu necesită mașini construite la comandă sau construite. Frigiderele personalizate sunt proiectate și construite special pe baza specificațiilor unice ale clientului. Acestea pot fi la fel de mari ca și clienții și pot include toate caracteristicile solicitate, cu toate acestea costul lor, cum ar fi de așteptat, este destul de puțin mai mare decât de obicei. În cazul în care prețul ar putea fi o problemă pentru tine, atunci probabil că mai bine mergeți cu o construcție standard în schimb.

Mașinile încorporate sunt frigidere prefabricate, proiectate pentru a fi utilizate în instalații de cabinet personalizat. Costul este, de obicei, între valoarea medie a modelelor de consumatori și a frigiderelor personalizate.

Ce este Side-by-Side?

Un frigider „side-by-side” are două uși lungi care se deschid și se depărtează unul de celălalt. În mod normal, secțiunea din dreapta este folosită pentru depozitarea la rece, iar secțiunea din stânga este folosită ca congelator. Frigiderele side-by-side sunt ideale pentru bucătăriile de dimensiuni medii și sunt cel mai des cumpărat stil din toate celelalte disponibile astăzi.

Beneficiile frigiderelor franceze deuși

frigider usa franceza

Frigiderele uși franceze oferă, de obicei, un volum mai mare de stocare decât alte stiluri și de obicei veți vedea o diferență de aproximativ trei picioare cubice în frigider și o lățime mai mică laterală pentru depozitare comparativ cu modelele side-by-side.

Consumatorii care preferă mașinile de ușă franceze spun că se întâmplă deoarece majoritatea conținuturilor refrigerate sunt la nivelul ochilor, iar compartimentele de congelare (care sunt accesate mai rar) sunt stocate în partea inferioară a unității. Accesul la zona primară a frigiderului este, prin urmare, mai ușor, deoarece este o lățime întreagă spre deosebire de o unitate side-by-side.

Un compromis cu acest stil de frigider este acela că alimentele congelate trebuie să fie așezate unul peste celălalt, iar proprietarii vor trebui să se îndoaie sau să stea în picioare pentru a accesa compartimentele congelatoare.

Costul mediu: 15000 lei

Beneficiile frigiderelor Side-by-Side

Cel mai mare beneficiu al acestui design este faptul că accesul la secțiunea de congelare este mult mai ușor, iar zona de depozitare globală poate fi organizată pentru accesibilitate, astfel încât mașinile franceze de uși nu pot.

Un alt beneficiu adesea neglijat este faptul că distribuitorul de gheață ocupă de obicei mai puțin spațiu într-o față-în-față decât în ​​cazul unui design de ușă francez, datorită stilului ingineresc al caracteristicilor mai compacte ale unui frigider ușa franceză.

Costul este un alt avantaj major că mașinile laterale cu dispozitive au niște unități de uși franceze – de obicei sunt destul de puțin mai ieftine (câteodată la fel de mult ca o diferență de 2000 lei).

Frigiderele side-by-side pe care le iubim:  LG Door-in-Door , Samsung Showcase

Costul mediu: 8000 lei

Ce tip de frigider ar trebui să cumpăr?

În cele din urmă, decizia este a ta, pentru că toată lumea are preferințe și nevoi unice pentru casa și bucătăria lor. Dacă sunteți o persoană care utilizează rar spațiul de congelator pe care îl aveți și doriți ca cele mai frecventate obiecte din jurul ochilor, atunci un frigider ușa franceză ar putea fi cea mai bună opțiune.

Related: Ce este un frigider anti-adâncime?

Dacă, pe de altă parte, preferați accesul mai ușor la secțiunea dvs. de congelare și credeți că un aranjament de ușă francez ar putea face ca accesul la congelator să fie o durere, un frigider alternativ ar putea să vă ajute mai bine – merită menționat faptul că persoanele cu mobilitate limitată ar putea beneficia de o abordare paralelă, deoarece accesul la un compartiment de congelare inferior (ca la unitățile cu ușă franceză) ar putea fi dificil, mai ales dacă utilizatorul se află într-un scaun cu rotile. Copiii mici care atacă frigiderul de multe ori vor beneficia de asemenea de o parte-cu-o parte pe o unitate de ușă franceză, deoarece accesul nu este împiedicat de înălțime.

Un alt lucru care trebuie luat în considerare este diferența de stil și variația costurilor. În cazul în care estetica are o importanță deosebită, mulți preferă ușa franceză, una lângă cealaltă, deoarece modelele cu trei uși și patru modele distrug un perete normal din oțel inoxidabil. Unii chiar cred că adaugă valoare casei lor (deși semnificația acelei valori ar putea fi argumentată). Altele sunt centrate mai mult pe buget și au valoare în prim-planul deciziilor lor de cumpărare. Daca esti tu, multe frigidere side-by-side ofera o combinatie excelenta de spatiu de depozitare, caracteristici si atractii vizuale pentru mai putini bani decat majoritatea utilajelor franceze de usi.

Leave a Comment: